Otroška srčna kirurgija: Prihodnji teden pridejo češki kirurgi

Foto: Profimedia
Trenutno potekajo intenzivni pogovori predvsem s tujimi strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Svet UKC Ljubljana se je na redni seji seznanil z razmerami na področju otroške srčne kirurgije. Kot je pojasnil predsednik sveta Jože Golobič, so jih razlage vodstva zavoda pomirile. "Delo poteka nemoteno, predvsem pa svet podpira prizadevanja vodstva za ureditev razmer in rešitev problematike," je poudaril.

Tudi generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Aleš Šabeder je zagotovil, da so zadeve v zvezi s programom otroške srčne kirurgije "pod kontrolo". Znova je poudaril, da iščejo rešitve in strokovnjake tako doma kot v tujini. Po njegovih besedah trenutno potekajo intenzivni pogovori predvsem s tujimi strokovnjaki.

Ukinitev programa v skrajnem primeru

Šabeder je opozoril, da se bodo za ukinitev programa odločili le v skrajnem primeru, če ne bodo našli nobene rešitve. Pri tem je zagotovil, da bodo v vodstvu zavoda naredili vse, kar je v njihovi moči, da ohranijo otroško srčno kirurgijo. Dodal je, da delo tako v ambulantni kot v drugih dejavnostih vseskozi poteka nemoteno.

Vodstvo ljubljanskega UKC je sicer v preteklem tednu prejelo odpovedi treh kardiologov iz službe za otroško kardiologijo, kjer zdaj ostaja le še ena zdravnica, ki ji pogodba o zaposlitvi poteče čez približno en mesec. "Vsi trije kardiologi, ki so dali odpoved, so tudi danes prišli na delo," je v zvezi s tem dejal Šabeder.

Češki kirurgi bodo operirali štiri otroke

Strokovna direktorica UKC Jadranka Buturović Ponikvar pa je pojasnila, da prihodnji teden pridejo češki kirurgi in bodo operirali štiri otroke. Dodala je, da je danes tudi podpisala predlog za zdravljenje enega otroka v tujini. Po njenih besedah napotitev otroka v tujino ni posledica zdajšnjih razmer, ampak del standardnih napotitev najzahtevnejših primerov.

Pri tem je Šabeder spomnil, da je UKC danes vzpostavil elektronski naslov, na katerega lahko pišejo starši in skrbniki, ki želijo pojasnila o zdravljenju srčnih bolezni pri otrocih na pediatrični kliniki. Za četrtek popoldne pa so po njegovih besedah sklicali svet bolnikov, ki združuje tako različna društva bolnikov kot starše.

Razpad sistema Otroci s srčno napako: Starši do informacij preko elektronskega naslova

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:41 17. Maj 2018.

    Če bi za naše zdravnike zagotovili nekaj 10 % za plače od zneska, ki bo vsota vseh stroškov tujcev in …

  • 12:39 16. Maj 2018.

    Sram vas je lahko,naše zdravnike toliko jebete da vsi bežijo stran.U kurac pa taka vlada. Še idijoti nebi volili SMC.Poden …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.