Zdravje > Otrok
221 ogledov

Otroci s srčno napako: Starši do informacij preko elektronskega naslova

Otroška srčna kirurgija
Razpad sistema na otroški srčni kirurgiji ...

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je danes vzpostavil elektronski naslov, na katerega lahko pišejo starši in skrbniki, ki želijo pojasnila o zdravljenju srčnih bolezni pri otrocih na pediatrični kliniki. Novi e-naslov se glasi info.otroskakardio@kclj.si.

Sicer se bodo predstavniki UKC-ja konec tedna sešli s starši otrok s prirojeno srčno napako in jim pojasnili rešitve, po tem ko so službo za kardiologijo na Pediatrični kliniki zapustili kar trije od štirih kardiologov. 

Otroška srčna kirurgija Odšli vsi zdravniki Zdravje Razpad sistema na kardiologiji: "Resno razmišljamo o ukinitvi programa"

Generalni direktor Aleš Šabeder je prejšni teden povedal, da iščejo možne rešitve znotraj zavoda, države in v tujini. "V kolikor rešitev ne bomo našli, resno razmišljamo o ukinitvi programa in napotitvi otrok na oskrbo v tujino," je v četrtek, ko je informacija o odpovedi zdravnikov razburila javnost, dejal generalni direktor UKC Ljubljana. 

Otroška srčna kirurgija Izrael Slovenija To se je UKC odločil glede otrok s srčno napako Otroška srčna kirurgija Otroška srčna kirurgija Zdravje Otroška srčna kirurgija: Opozicija vladi predlaga ukrepe

Državna sekretarka na ministrstvu Ana Medved je ob tem dejala, da ministrstvo za zdravje vidi rešitev v novoustanovljenem Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni, ki bo po njenen začel delovati najpozneje do 1. julija.

Pri tem pa je Medvedova opozorila, da je vzpostavljanje inštituta zahtevno tudi zaradi tega, ker je v programu otroške srčne kirurgije čedalje manj strokovnjakov v UKC Ljubljana in nasploh v Sloveniji.

Otroška srčna kirurgija Otroška srčna kirurgija Zdravje Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni: Vabijo slovenske zdravnike, ki delajo v tujini

 

Komentarjev 1
  • Janez Smodis 15:44 15.maj 2018.

    To ,kar se dogaja z zdravstvom v Sloveniji mislim ,da še ni tako slabo niti v Albaniji .Da se za otroške operacije zbirajo zamaški in ,da država vzame davek od doniranega denarja tega ni bogme v najrevnejših državah na svetu .