Podjetje mora plačevati za marihuano

Foto: slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic
Foto: slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic
Prva tovrstna odločitev sodišča.
Oglej si celoten članek

Sodišče v New Jerseyu je ta teden odločilo, da mora podjetje nekdanjemu delavcu poplačati stroške za medicinsko konopljo, ki jo uporablja za lajšanje bolečin, posledic poškodbe pri delu.

Vincent Hager je bil leta 2001, ko je prišlo do poškodb, 28-letni delavec na gradbišču. Nanj je s kamiona padel beton, ki ga je močno poškodoval; tudi po operaciji hrbtenice je neposoben za delo, kažejo sodni dokumenti.

Njegov delodajalec v času poškodbe je 15 let zavračal plačevanje njegovih stroškov, povezavnih z zdravljenjem po poškodbi. Hager je zleti postal odvisen od analgetikov, zdravnik mu je svetoval uporabo konoplje.

Stroški za slednjo običajno zdravstveno zavarovanje ne krije, saj Ameriška agencija za zdravila smatra, da od nje ni medicinske koristi; ne glede na to, da je v 33-tih ameriških zveznih državah legalizirana kot zdravilo za nekatere bolezni.

Hager, ki vsakih 30 dni kupi 56 gramov marihuane, mesečno za ta namen porabi 616 dolarjev. Kot je presodilo sodišče, bo strošek padel na račun njegovega nekdanjega delodajalca.

Zdravje "Pomaga polovici zelo bolnih otrok, vendar se zdravniki ne zganejo"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.