Zdravje
750 ogledov

Podjetje mora plačevati za marihuano

slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic
Prva tovrstna odločitev sodišča.

Sodišče v New Jerseyu je ta teden odločilo, da mora podjetje nekdanjemu delavcu poplačati stroške za medicinsko konopljo, ki jo uporablja za lajšanje bolečin, posledic poškodbe pri delu.

Vincent Hager je bil leta 2001, ko je prišlo do poškodb, 28-letni delavec na gradbišču. Nanj je s kamiona padel beton, ki ga je močno poškodoval; tudi po operaciji hrbtenice je neposoben za delo, kažejo sodni dokumenti.

Njegov delodajalec v času poškodbe je 15 let zavračal plačevanje njegovih stroškov, povezavnih z zdravljenjem po poškodbi. Hager je zleti postal odvisen od analgetikov, zdravnik mu je svetoval uporabo konoplje.

Stroški za slednjo običajno zdravstveno zavarovanje ne krije, saj Ameriška agencija za zdravila smatra, da od nje ni medicinske koristi; ne glede na to, da je v 33-tih ameriških zveznih državah legalizirana kot zdravilo za nekatere bolezni.

Hager, ki vsakih 30 dni kupi 56 gramov marihuane, mesečno za ta namen porabi 616 dolarjev. Kot je presodilo sodišče, bo strošek padel na račun njegovega nekdanjega delodajalca.

Bolan otrok Zdravje "Pomaga polovici zelo bolnih otrok, vendar se zdravniki ne zganejo"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice