Policijski helikopter na popravilu, na pomoč priskočila vojska

Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana
Edini, 38 let stari helikopter, ki je za ta namen na voljo in je v lasti slovenske policije, se je v začetku poletja pokvaril.
Oglej si celoten članek

Slovenska vojska je danes začela zagotavljati helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč z mariborskega letališča. Po besedah vodje mariborskega centra za nujno medicinsko pomoč in reševalne prevoze Štefana Mallyja je bila opravljena primopredaja poslov med policijo in vojsko.

Za izvajanje helikopterskih prevozov nujne medicinske pomoči in medbolnišnične prevoze so na Letališču Edvarda Rusjana Maribor doslej uporabljali helikopter policije. A ker mora ta na redni servis, je vlada konec avgusta sklenila, da bo na pomoč začasno priskočila vojska, ki opravlja te prevoze tudi za helikoptersko nujno medicinsko pomoč z Brnika.

Reševanje Helikopter pokvarjen, namesto njega le z rešilcem

Prevoze naj bi v Mariboru z vojaškim helikopterjem opravljali do zaključka servisa helikopterja policije, predvidoma do konca januarja 2019.

Mally, ki je danes tudi dežurni zdravnik v enoti na mariborskem letališču, kakšnih sprememb v delovanju službe za nujno medicinsko pomoč zaradi tega ne pričakuje. "Danes je bila opravljena primopredaja in začeli smo uporabljati helikopter Slovenske vojske. Zaenkrat še nismo imeli nobenega klica," je povedal .

Helikopterska nujna medicinska pomoč se z mariborskega letališča izvaja od novembra 2016, prej pa je bila edina takšna baza na Brniku, ki je bila za pomoči potrebne na severovzhodu države velikokrat predaleč.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.