Pozor, nov odpoklic: V tem živilu so našli nevaren pesticid!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pesticid našli tudi v fižolu.
Oglej si celoten članek

Distributer KPG d.o.o. je iz prodaje odpoklical živilo črnooki fižol proizvajalca AsiaExpress Food, saj je bila v živilu ugotovljena prisotnost pesticida klorpirifos.

Serijska oznaka izdelka je WAN0503, rok uporabe pa 30. 3. 2025.

Distributer kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, v poslovalnico izvajalca dejavnosti Panorama Ekspress na Gregorčičevo ulico 13 v Ljubljani, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz distributerja KPG D.O.O.

Uporaba klorpirifosa in klorpirifos-metila je od februarja 2020 v Evropski uniji prepovedana, saj niso mogli izključiti škodljivega delovanja na genetski material. 

V študijah na poskusnih živalih sta klorpirifos in klorpirifos-metil vplivala na razvoj živčevja. Če vrednost ostankov teh snovi presega 0,01 mg/kg živila, ne smejo biti na tržišču.

Slovenija Kar dva odpoklica, tudi hrvaške mandarine Slovenija Pozor, ZPS obvešča o odpoklicu kar treh živil

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • www
    16:22 6. November 2023.

    V vsem je prevec prepovedanih snovi. Samo da vsega pac ne testirajo. Tu in tam izberejo kak vzorec. Vse je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.