Slovenija
7539 ogledov

Kar dva odpoklica, tudi hrvaške mandarine

Mandarine Profimedia
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v enem dnevu sporočila kar dva odpoklica živil.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je preko sistema RASFF prejela obvestilo o odpoklicu mandarin, v katerih je bila ugotovljena presežena vrednost pesticida klorpirifos.

"Zaradi navedenega je izvajalec dejavnosti Polavi logistika d.o.o., Nova Gorica, sprožil postopek odpoklica spornega živila," piše na spletni strani Uprave RS za varno hrano. 

Podatki o živilu

Opis živila: mandarine
Serija / LOT: 43/23
Poreklo: Hrvaška
Dobavitelj: Setovia voće d.o.o., Hrvaška

Mandarine so bile v prometu v poslovalnicah izvajalca dejavnosti Polavi logistika d.o.o., Nova Gorica, od 26.10. do 30.10.2023. "Potrošniki, ki so kupili neskladne mandarine in jih še hranijo doma, naj jih vrnejo na mesto nakupa," so še zapisali na spletni strani Uprave RS za varno hrano.

Odpoklicali tudi sojo

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora v notranjem prometu odvzela vzorec soje, v katerem je bila ugotovljena presežena vrednost pesticida klotianidin, danes piše na spletni strani Uprave RS za varno hrano.

Podatki o živilu:

Ime živila: Soja zelena
Lot: 430736
Uporabno najmanj do: 31.12.2023
Poreklo: Argentina
Mesto vzorčenja: Plodovi d.o.o., BTC tržnica, Ljubljana
Datum vzorčenja: 17.10.2023

Živilo je bilo v prodaji v lastni prodajalni izvajalca dejavnosti Plodovi d.o.o., Tržnica BTC, Ljubljana. "Potrošniki, ki so kupili neskladen proizvod in ga še hranijo doma, ga lahko vrnejo na mesto nakupa," sporoča Uprava RS za varno hrano. 

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 12
  • Avatar Leon
    Leon 06:17 05.november 2023.

    Ob cestah prodajajo mandarine iz Neretve ? Kaj to pomeni inšpektorjem?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:17 04.november 2023.

    A bodo tudi za hrvaške mandarine, ki se jih sedaj v akciji želi znebiti eden od velikih trgovcev, sporočili oporečnost ko bodo te že predelane v drek? Kaj pa tiste, ki se jih na tone proda prodajalci po tržnicah, stojnicah ...prikaži več ob cestah in ostalih lokacijah, a te so neoporečne!?

  • Ender3 21:39 04.november 2023.

    Sosedi hrvati so brez tega toksični..