Zdravje
11743 ogledov

Pozor, nov odpoklic: V tem živilu so našli nevaren pesticid!

Trgovina Profimedia
Pesticid našli tudi v fižolu.

Distributer KPG d.o.o. je iz prodaje odpoklical živilo črnooki fižol proizvajalca AsiaExpress Food, saj je bila v živilu ugotovljena prisotnost pesticida klorpirifos.

Serijska oznaka izdelka je WAN0503, rok uporabe pa 30. 3. 2025.

Distributer kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, v poslovalnico izvajalca dejavnosti Panorama Ekspress na Gregorčičevo ulico 13 v Ljubljani, kjer jim bodo povrnili stroške. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz distributerja KPG D.O.O.

Uporaba klorpirifosa in klorpirifos-metila je od februarja 2020 v Evropski uniji prepovedana, saj niso mogli izključiti škodljivega delovanja na genetski material. 

V študijah na poskusnih živalih sta klorpirifos in klorpirifos-metil vplivala na razvoj živčevja. Če vrednost ostankov teh snovi presega 0,01 mg/kg živila, ne smejo biti na tržišču.

Mandarine Slovenija Kar dva odpoklica, tudi hrvaške mandarine Nakupovalni voziček Slovenija Zdravje Pozor, ZPS obvešča o odpoklicu kar treh živil

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • www 16:22 06.november 2023.

    V vsem je prevec prepovedanih snovi. Samo da vsega pac ne testirajo. Tu in tam izberejo kak vzorec. Vse je ze zastrupljeno. Hvalla kmetje.

Sorodne novice