Pozor, ta napaka je zelo nevarna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V kolikor - tako kot večina - pri pitju vode delate to napako, se izpostavljate nevarnostim, ki se jih niti ne zavedate.
Oglej si celoten članek

Večina tistih, ki skrbijo za vnos dovolj velike količine vode v telo, je pri tem prepričana, da s tem poskrbi za svoje zdravje. Z vnosom dveh litrov vode v organizem ste res opravili svoje delo kar se tiče hidratacije, kljub temu pa vaša prizadevanja padejo v vodo, če ne pazite, iz česa pijete.

Če z vodo polnite stare plastične steklenice, se s tem izpostavljate nevarnostim okužbe z bakterijami, opozarjajo strokovnjaki.

Plastične steklenice za enkratno uporabo, v katerih kupimo vodo, naj bi bile ravno za ta namen, torej za enkratno uporabo, opozarjajo strokovnjaki.

Nedavno so opravili raziskavo, ki je pokazala, da če popijemo vodo iz dlje časa uporabljene plastične steklenice je to skoraj tako nevarno, kot da bi lizali WC školjko. Testiranja so opravili na steklenicah športnikov in izmerili stanje bakterij, pri čemer so ugotovili, da je imela ena izmed teh steklenic kar 900 tisoč nahajališč bakterij na kvadratnem centimetru, kar je bistveno več od povprečne školjke v WC-jih. Gre za mejni primer; v povprečju so jih imele steklenice po dobrih 300 na kvadratni centimeter.

Magazin To je najbolj umazana stvar v trgovinah s hrano

Najbolj "ugodne" za razvoj bakterij imajo steklenice s čepom, ki zapira steklenico in ga pri uporabi potisnemo navzgor. Manj bakterij so našli pri obiačjnih steklenicah z zamaški z navojem. Kljub temu strokovnjaki svarijo, da so za pitje najboljše steklene steklenice ali tiste iz keramike. Pa še bolj ekološke so.

Nasvet Perite jo pri 60 stopinjah Celzija

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:52 19. Julij 2018.

    Spet ena od bedastih raziskav. Napisati, da so našli xxx bakterij ne pove čisto ničesar. Namreč, obstajajo KORISTNE in ŠKODLJIVE …

  • 21:00 19. Julij 2018.

    Aha... meni pa ni bilo jasno zakaj na dan umre na tisoče športnikov. Zdaj mi je jasno...

  • 17:04 19. Julij 2018.

    In še vedno 1000x manj kot če primeš telefon, kljuko, tipkovnico, potem pa greš jest sendvič. Kakorkoli - ljudje nimamo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.