Zdravje
8388 ogledov

Pozor, ta napaka je zelo nevarna

voda, steklenica Žurnal24 main
V kolikor - tako kot večina - pri pitju vode delate to napako, se izpostavljate nevarnostim, ki se jih niti ne zavedate.

Večina tistih, ki skrbijo za vnos dovolj velike količine vode v telo, je pri tem prepričana, da s tem poskrbi za svoje zdravje. Z vnosom dveh litrov vode v organizem ste res opravili svoje delo kar se tiče hidratacije, kljub temu pa vaša prizadevanja padejo v vodo, če ne pazite, iz česa pijete.

Če z vodo polnite stare plastične steklenice, se s tem izpostavljate nevarnostim okužbe z bakterijami, opozarjajo strokovnjaki.

Plastične steklenice za enkratno uporabo, v katerih kupimo vodo, naj bi bile ravno za ta namen, torej za enkratno uporabo, opozarjajo strokovnjaki.

Nedavno so opravili raziskavo, ki je pokazala, da če popijemo vodo iz dlje časa uporabljene plastične steklenice je to skoraj tako nevarno, kot da bi lizali WC školjko. Testiranja so opravili na steklenicah športnikov in izmerili stanje bakterij, pri čemer so ugotovili, da je imela ena izmed teh steklenic kar 900 tisoč nahajališč bakterij na kvadratnem centimetru, kar je bistveno več od povprečne školjke v WC-jih. Gre za mejni primer; v povprečju so jih imele steklenice po dobrih 300 na kvadratni centimeter.

ženska ženski trgovina kupovanje nakup klepet pogovor getty Magazin To je najbolj umazana stvar v trgovinah s hrano

Najbolj "ugodne" za razvoj bakterij imajo steklenice s čepom, ki zapira steklenico in ga pri uporabi potisnemo navzgor. Manj bakterij so našli pri obiačjnih steklenicah z zamaški z navojem. Kljub temu strokovnjaki svarijo, da so za pitje najboljše steklene steklenice ali tiste iz keramike. Pa še bolj ekološke so.

Postelja Nasvet Zdravje Perite jo pri 60 stopinjah Celzija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Snežinko 21:52 19.julij 2018.

    Spet ena od bedastih raziskav. Napisati, da so našli xxx bakterij ne pove čisto ničesar. Namreč, obstajajo KORISTNE in ŠKODLJIVE bakterije. Koliko je enih in koliko drugih??? Pa še to: spoštovani C.R: kaj je to "plastična steklenica"? plastična STEKLENICA???? Vi ...prikaži veči to resno? A ni bolj plastenka kot "steklenica"? Ne vem, ampak ko sem jaz hodil v šolo je bila steklenica steklena, zato tudi ime "steklenica", plastenka pa plastična, kajne? Slovenščina cvek!!!

  • blayo 21:00 19.julij 2018.

    Aha... meni pa ni bilo jasno zakaj na dan umre na tisoče športnikov. Zdaj mi je jasno...

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 17:04 19.julij 2018.

    In še vedno 1000x manj kot če primeš telefon, kljuko, tipkovnico, potem pa greš jest sendvič. Kakorkoli - ljudje nimamo zastonj imunskega sistema. Ali pač ljudje mislijo, da je medicina edina reč, ki nas lahko zavaruje pred bacili? Jst bi ...prikaži več prej opozorila na to, da plastika je že tako ali tako škodljiva. Če pa plastenko večkrat uporabiš, tvegaš še večji vnos plastičnih delcev/kemikalij v vodo. To je mnogo bolj pomembno, kot pa nekaj bakterij.

Sorodne novice