Prepovedali obiske v domovih za starejše

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z današnjim dnem so omejili obiske v domovih za starejše.
Oglej si celoten članek

Potem ko je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vsem izvajalcem predlagalo popolno prepoved obiska v domovih za starejše, je premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec prek Twitterja potrdil, da bodo obiski z današnjim dnem omejeni. "Starejši so še posebej ranljivi v primeru okužbe, zato je ta ukrep na mestu," je zapisal.

Razlog za takšno odločitev je naraščajoče število okuženih s koronavirusom v Sloveniji. Populacija starejših, ki biva v domovih, je zaradi pridruženih osnovnih obolenj namreč še toliko bolj življenjsko ogrožena v primeru okužbe z novim koronavirusom.

Na ministrstvu so sicer že 26. februarja vse izvajalce institucionalnega varstva starejših pozvali, da začnejo izvajati programe preprečevanja in obvladovanja širjenja kapljičnih okužb zaradi zaznanih okužb z novim koronavirusom v sosednjih državah.

Zdravje Na teh mestih lahko dobite informacije o koronavirusu

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev, so še poudarili na ministrstvu.

V Sloveniji so zdaj potrdili šest primerov okužbe z novim koronavirusom. Okuženi so trije moški, ki so bili na potovanju v Maroku. Okužena sta moški in ženska, ki sta bila na potovanju po Italiji, ter mlajši moški, ki naj bi se okužil na smučanju v Italiji. 

Koronavirus v SLO Zadnji okuženi je zaposlen v UKC Maribor, okužil naj bi se na smučanju

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 02:22 7. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 21:35 6. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 16:28 6. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.