Zdravje
331 ogledov

Prepovedali obiske v domovih za starejše

dom za upokojence Profimedia
Z današnjim dnem so omejili obiske v domovih za starejše.

Potem ko je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vsem izvajalcem predlagalo popolno prepoved obiska v domovih za starejše, je premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec prek Twitterja potrdil, da bodo obiski z današnjim dnem omejeni. "Starejši so še posebej ranljivi v primeru okužbe, zato je ta ukrep na mestu," je zapisal.

Razlog za takšno odločitev je naraščajoče število okuženih s koronavirusom v Sloveniji. Populacija starejših, ki biva v domovih, je zaradi pridruženih osnovnih obolenj namreč še toliko bolj življenjsko ogrožena v primeru okužbe z novim koronavirusom.

Na ministrstvu so sicer že 26. februarja vse izvajalce institucionalnega varstva starejših pozvali, da začnejo izvajati programe preprečevanja in obvladovanja širjenja kapljičnih okužb zaradi zaznanih okužb z novim koronavirusom v sosednjih državah.

Koronavirus - soba Infekcijska klinika Zdravje Na teh mestih lahko dobite informacije o koronavirusu

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev, so še poudarili na ministrstvu.

V Sloveniji so zdaj potrdili šest primerov okužbe z novim koronavirusom. Okuženi so trije moški, ki so bili na potovanju v Maroku. Okužena sta moški in ženska, ki sta bila na potovanju po Italiji, ter mlajši moški, ki naj bi se okužil na smučanju v Italiji. 

koronavirus virus slovenija Koronavirus v SLO Zdravje Zadnji okuženi je zaposlen v UKC Maribor, okužil naj bi se na smučanju

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • inratjae 02:22 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • haysusi 21:35 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • giecalte 16:28 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice