Slovenija
14299 ogledov

Potrjeni še četrti, peti in šesti primer okužbe s covid-19

Koronavirus Profimedia
Okužena sta moški in ženska, ki sta prišla s potovanja v Italiji ter mlajši moški s Štajerske.

Zdravstvene oblasti so potrdile še dva nova primera okužbe s koronavirusom v Sloveniji. "Vemo, da sta moški in ženska, ki sta potovala po Italiji," je na Odmevih povedala državna sekretarka pri ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek. "Poslužila sta se utečene poti, protokola, bila sta testirana na infekcijski kliniki, njuno stanje je stabilno."

Po besedah Repar Bornškove po do sedaj znanih podatkih nista povezana s prvimi tremi primerih, pri katerih gre za osebe, ki so se okužile na potovanju v Maroko. 

Koronavirus Fiasko Zdravje Tretji okuženi je o tem, da ima koronavirus, izvedel iz medijev

Direktorica Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja Nina Pirnat je povedala, da se bo tudi pri njih izvedla epidemiološka preiskava, ki bo potrdila, ali sta imela še kakšne dodatne stike. "Kot vemo, sta bila potrjena šele zvečer," je dejala Pirnatova. "Po tem se bo vse te dodatne stike glede na epidemiologovo presojo razvrstilo v bolj ali manj tvegane. Dobili bodo navodilo za nadaljnje ravnanje. Po dosedanjih epidemioloških podatkih sta se okužila v Italiji."

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus 433 testov Zdravje Potrjen že tretji primer okužbe z novim virusom v Sloveniji

Zdravstveno stanje vseh petih okuženih je po besedah direktorice infekcijske klinike Tatjane Lejko Zupanc stabilno. "Stanje vseh je dobro, nekateri imajo zelo blage simptome ali pa sploh nič, drugi pa imajo nekaj več simptomov, ampak je stanje tako, da ne zahteva obravnave v enoti intenzivne terapije. So seveda v izolaciji, v bolnici, pri čemer moram povedati, da če bo prišlo do več primerov, ki bi potrebovali bolnišnično zdravljenje, bomo take, ki imajo več simptomov, imeli doma. Ker ne potrebujejo intenzivne terapije."

V nadaljevanju oddaje so v oddaji potrdili še informacijo o šestem primeru okužbe v Sloveniji - gre za moškega iz Štajerske, več informacij ni znanih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 09:22 06.marec 2020.

    Berem,da se je v MB okužila nova oseba ,ki je prišla na pregled ? Napotki s strani NIJZ ,da se mora oboleli pripeljati sam v osebnem vozilu ????Prvič koliko jih v Sloveniji nima avtomobila in vozniškega dovoljenja ?

  • Avatar olor
    olor 07:10 06.marec 2020.

    Prav zanimivo, da ni slišati da bi bil kdo od beguncev okužen.

  • kvasetotidogajamona 07:00 06.marec 2020.

    jebem vam mater koj kurac potujete v teh razmerah!!!! ostani v italiji pofukan štajerc ne pa da okužiš še slovenijo, boš že bil pred bogom obsojen za namerno širjenje virusa