Zdravje > Aktualno
11162 ogledov

Oboleli je bil s skupino na motorističnem potovanju

Koronavirus - soba Infekcijska klinika UKCLJ
V skupini je bilo 15 ljudi, od tega 12 iz Slovenije in tri iz Hrvaške,

Ljubljančan, ki je obolel za boleznijo covid-19, ki jo sproža novi koronavirus, se je 29. 2. vrnil s potovanja po Maroku, ki je potekalo v organizaciji slovenske turistične agencije. V skupini je bilo 15 ljudi, od tega 12 iz Slovenije in tri iz Hrvaške, je STA izvedela od enega od udeležencev potovanja. Moški se je mudil na desetdnevnem motorističnem potovanju po Maroku.

Z obolelim niso bili pogosto v stiku

Kot je dodal sogovornik STA, ostali člani skupine z okuženim Ljubljančanom sicer niso bili veliko v stiku, saj je zadnjih nekaj dni potovanja preležal v sobi.

Oboleli se je v Maroku namreč poškodoval. Zaradi poškodbe se je v soboto zvečer tudi oglasil na ljubljanski urgenci. V sredo pa se je zaradi slabega počutja, ki ga je sicer pripisoval poškodbi, odpravil k osebni zdravnici, je danes pojasnila direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat.

Prav tako soudeleženec potovanja, s katerim se je pogovarjala STA in ne želi biti imenovan, z okuženim ni delil prevoza z beneškega letališča v Ljubljano.

Sogovornik se je skupaj še z dvema udeležencema potovanja v sredo zvečer testiral na infekcijski kliniki, vsi trije brisi so bili negativni. V stiku pa je tudi s hrvaškimi udeleženci potovanja, vsi trije poročajo, da se počutijo dobro.

STA je bila v stiku tudi s predstavnikom agencije, ki je organizirala to motoristično potovanje po Maroku. Potrdil je, da so jih kontaktirali z infekcijske klinike UKC Ljubljana, naj jim posredujejo podatke o potnikih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • giecalte 16:30 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks