Preprost trik, kako otroku brez joka in stoka dati zdravila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Medicinska sestra je odkrila trik, kako brez nepotrebnega upiranja in joka dati otroku zdravila.
Oglej si celoten članek

Helena Lee, medicinska sestra iz Anglije, je na Facebooku delila nasvet, kako otroku lažje dati zdravila. Z enostavnim trikom je staršem olajšala mukotrpno delo.

Vsakič, ko je bolnemu dojenčku želela dati zdravilo, je vsaj polovica zdravila pristala na otroku ali na tleh. Zato se je zatekla k triku, ki ga je odkrila na spletu.

xxx

Silikonski cucelj

Brizgo za administracijo zdravila je dala v silikonski cucelj stekleničke in jo brez težav dala otroku. Dojenčica je nagonsko segla po steklenički in ni opazila, da pije zdravilo.

Mamice so bile preprosto navdušene nad njenim trikom, ki jim je skrajšal ure prerekanja. Preden se odločite preizkusiti ta trik, je pomembno vedeti, da otrokom mlajšim od dveh let, ne smemo dajati nobenih zdravil brez predhodnim posvetom s pediatrom.

Prav tako naj se starši pri dajanju zdravil dosledno držijo priporočenih odmerkov in za odmerjanje nikoli ne uporabljajo klasičnih žličk ali jušnih žlic.

Slovenija Zdravnikov je iz leta v leto več, zato so nastradali pacienti Tu je odgovor Zato se redite, čeprav ne jeste veliko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.