Zdravje > Otrok
1603 ogledov

Preprost trik, kako otroku brez joka in stoka dati zdravila

otrok, sirup, bolezen Profimedia
Medicinska sestra je odkrila trik, kako brez nepotrebnega upiranja in joka dati otroku zdravila.

Helena Lee, medicinska sestra iz Anglije, je na Facebooku delila nasvet, kako otroku lažje dati zdravila. Z enostavnim trikom je staršem olajšala mukotrpno delo.

Vsakič, ko je bolnemu dojenčku želela dati zdravilo, je vsaj polovica zdravila pristala na otroku ali na tleh. Zato se je zatekla k triku, ki ga je odkrila na spletu.

Silikonski cucelj

Brizgo za administracijo zdravila je dala v silikonski cucelj stekleničke in jo brez težav dala otroku. Dojenčica je nagonsko segla po steklenički in ni opazila, da pije zdravilo.

Mamice so bile preprosto navdušene nad njenim trikom, ki jim je skrajšal ure prerekanja. Preden se odločite preizkusiti ta trik, je pomembno vedeti, da otrokom mlajšim od dveh let, ne smemo dajati nobenih zdravil brez predhodnim posvetom s pediatrom.

Prav tako naj se starši pri dajanju zdravil dosledno držijo priporočenih odmerkov in za odmerjanje nikoli ne uporabljajo klasičnih žličk ali jušnih žlic.

Čakalnica Slovenija Zdravnikov je iz leta v leto več, zato so nastradali pacienti Debelost Tu je odgovor Zdravje Zato se redite, čeprav ne jeste veliko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.