Razlika med čakalno dobo 1.746 dni

Foto: Profimedia
V Splošni bolnišnici Jesenice bi na operacijo čakali 1.755 dni, v Splošni bolnišnici (SB) Brežice pa za enako operacijo le devet dni ...
Oglej si celoten članek

"Najdaljša dopustna čakalna doba v tem mesecu ni spoštovana v revmatološki ambulanti, kjer po zbranih podatkih ni izvajalca, ki bi imel čakalno dobo znotraj najdaljših dopustnih čakalnih dob," v poročilu o čakalnih dobah na dan 1. oktobra navajajo na Naionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

 V oktobru so sicer posebej izpostavili dolge čakalne dobe pri številnih zdravstvenih storitvah, med drugim na operacijo krčnih žil s povprečno čakalno dobo 559 dni, operacijo nožnega palca  s povprečno čakalno dobo 514 dni in operacijo ščitnice s povprečno čakalno dobo 456 dni.

Velike razlike med izvajalci

Velike razlike pa lahko opazimo med različnimi izvajalci. V splošni bolnišnici Jesenice bi na operacijo nožnega palca čakali 1.755 dni, v splošni bolnišnii Brežice pa za enako operacijo le devet dni. 

Na operacijo krčnih žil bi pri Avelana čakali skoraj dve leti in pol, v SB Brežice nekaj več kot en teden. Na posege na ušesu in mastoid bi v UKC Ljubljana čakali 590 dni, v SB Celje pa 118 dni. Vsekakor se pred naročanjem na pregled ali storitev velja pozanimati, kje imajo najkrajše čakalne dobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:24 6. November 2017.

    Spomnite se tega ko boste šli na volitve in glasovali za osebe ,ki že 25 let lažejo in varajo državljane …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.