Zdravje > Aktualno
2216 ogledov

Razlika med čakalno dobo 1.746 dni

Zdravnik
V Splošni bolnišnici Jesenice bi na operacijo čakali 1.755 dni, v Splošni bolnišnici (SB) Brežice pa za enako operacijo le devet dni ...

"Najdaljša dopustna čakalna doba v tem mesecu ni spoštovana v revmatološki ambulanti, kjer po zbranih podatkih ni izvajalca, ki bi imel čakalno dobo znotraj najdaljših dopustnih čakalnih dob," v poročilu o čakalnih dobah na dan 1. oktobra navajajo na Naionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ).

 V oktobru so sicer posebej izpostavili dolge čakalne dobe pri številnih zdravstvenih storitvah, med drugim na operacijo krčnih žil s povprečno čakalno dobo 559 dni, operacijo nožnega palca  s povprečno čakalno dobo 514 dni in operacijo ščitnice s povprečno čakalno dobo 456 dni.

Velike razlike med izvajalci

Velike razlike pa lahko opazimo med različnimi izvajalci. V splošni bolnišnici Jesenice bi na operacijo nožnega palca čakali 1.755 dni, v splošni bolnišnii Brežice pa za enako operacijo le devet dni. 

Na operacijo krčnih žil bi pri Avelana čakali skoraj dve leti in pol, v SB Brežice nekaj več kot en teden. Na posege na ušesu in mastoid bi v UKC Ljubljana čakali 590 dni, v SB Celje pa 118 dni. Vsekakor se pred naročanjem na pregled ali storitev velja pozanimati, kje imajo najkrajše čakalne dobe.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:24 06.november 2017.

    Spomnite se tega ko boste šli na volitve in glasovali za osebe ,ki že 25 let lažejo in varajo državljane Slovenije .

Sorodne novice