Smrtna žrtev zaradi ošpic

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prišlo je do tragičnih zapletov po okužbi z ošpicami.
Oglej si celoten članek

V Srbiji so zabeležili prvo smrtno žrtev zaradi ošpic. Gre za 20-letnega moškega iz Beograda, ki je zaradi zapletov ob okužbi z ošpicami davi umrl na beograjski kliniki za infekcijske in tropske bolezni, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Srbiji so od začetka oktobra do danes zabeležili 654 primerov okužb z ošpicami.

Kot poroča srbska radiotelevizija na svoji spletni strani, je najmlajša oseba, ki je v Srbiji zbolela za ošpicami, stara dva meseca, najstarejša pa 60 let. Največ je med obolelimi otrok, starih pet let, in med odraslimi, starih 30 let. Večina obolelih, kar 91 odstotkov, ni bila cepljena ali ni bila v celoti cepljena proti ošpicam oziroma je bila cepljena z neznanim cepivom.

Opozorila "Precepljenost slovenskih otrok na kritični meji"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:12 27. December 2017.

    V kolikor bi cepljenje res povzročalo avtizem, bi bila cela povojna generacija v velikem procentu avtistična. Pa temu ni tako. …

  • 13:21 27. December 2017.

    Smrti ni mogoče preprečiti. Slej kot prej pridemo vsi do tja.

  • 10:51 27. December 2017.

    Glavno, da ni imel avtizma ... Sožalje svojcem in opomin anticepilcem!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.