Zdravje
3475 ogledov

Smrtna žrtev zaradi ošpic

ošpice Shutterstock
Prišlo je do tragičnih zapletov po okužbi z ošpicami.

V Srbiji so zabeležili prvo smrtno žrtev zaradi ošpic. Gre za 20-letnega moškega iz Beograda, ki je zaradi zapletov ob okužbi z ošpicami davi umrl na beograjski kliniki za infekcijske in tropske bolezni, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V Srbiji so od začetka oktobra do danes zabeležili 654 primerov okužb z ošpicami.

Kot poroča srbska radiotelevizija na svoji spletni strani, je najmlajša oseba, ki je v Srbiji zbolela za ošpicami, stara dva meseca, najstarejša pa 60 let. Največ je med obolelimi otrok, starih pet let, in med odraslimi, starih 30 let. Večina obolelih, kar 91 odstotkov, ni bila cepljena ali ni bila v celoti cepljena proti ošpicam oziroma je bila cepljena z neznanim cepivom.

Cepljenje Opozorila Zdravje "Precepljenost slovenskih otrok na kritični meji"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Avatar Zala
  Zala 14:12 27.december 2017.

  V kolikor bi cepljenje res povzročalo avtizem, bi bila cela povojna generacija v velikem procentu avtistična. Pa temu ni tako. Seveda vsako cepljenje, zdravljenje ali operacija predstavljajo tveganje, ampak zavoljo tega ne čakamo na smrt, ampak poiščemo zdravniško pomoč. Porast ...prikaži več evtizma je potrebno poiskati v našem plastičnem okolju, hrani, onesnaženem zraku, zastrupljeni zemljini, obremenjenih vodotokih ... itd. Skratka, v našem življenskem slogu.

 • igorgeus 13:21 27.december 2017.

  Smrti ni mogoče preprečiti. Slej kot prej pridemo vsi do tja.

 • Majazmaja 10:51 27.december 2017.

  Glavno, da ni imel avtizma ... Sožalje svojcem in opomin anticepilcem!!!

Sorodne novice