Sprememba glede digitalnih potrdil: Ta novost nastopi 1. julija!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Spremembe glede izdaje potrdil o cepljenju in testiranju.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Janez Poklukar je včeraj na tiskovni konferenci povedal, da so prejšnji teden začeli z zagonom digitalnega covidnega portdila. Do sobote je bilo s portala zVem prenesenih 21.000 potrdil.

Covid-19 "Zaradi delte okužbe porasle za 590 odstotkov, pripravljamo se na četrti val"

V poštne nabiralnike bodo v prihodnjih dneh potrdilo dobili vsi polno cepljeni, v nekaj dneh pa še cepljeni z enim odmerkom in prebolevniki.

Po informacijah ministra bo v 14 dneh zaživela tudi posebna aplikacija za pametne telefone, ki bo omogočala dostop do zVem in hranjenje potrdila.

Do digitalnega potrdila tudi v lekarni

Digitalno potrdilo pa bo mogoče natistniti tudi v lekarni. "Potrdila o cepljenju ali testiranju brezplačno izdajajo na cepilnih mestih in točkaz za testiranje," pojasnjuje predsednica Lekarniške zbornice Slovenije Darja Potočnik Benčič. "V večini lekarn bo s četrtkom, 1. julijem, sicer res možno potrdilo natisniti, a bo storitev samoplačniška in namenjena  tistim, ki si potrdila ne morejo natisniti sami." 

V lekarnah državljanom in državljankam svetujejo, da si potrdilo uredijo v centrih, kjer opravijo cepljenje in testiranje, zdaj pa predvsem  počakajo, da ga prejmejo preko navadne pošte na dom. V lekarnah so sicer zaradi tega imeli v zadnjih dneh močno povečan obisk, čeprav potrdil še ni bilo mogoče natisniti.

Povečan obisk, še preden so začeli

Potrdilo je možno dobiti tudi preko spletnega portala zVem z digitalnim podpisom.

Foto: Saša Despot Lekarna Ljubljana

Dodajajo, da imamo v Sloveniji 341 lekarn, ki delujejo skladno z Zakonom o lekarniški dejavnosti na primarni ravni zdravstvene dejavnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • MS
    17:38 29. Junij 2021.

    Govori se da je naš anticepilski lider JZ expert zaprt!

  • 16:57 29. Junij 2021.

    Meni pa se zdi, da smo vsi, ki ne verjamemo v teorije zarote od vas anticepilcev ogroženi.

  • 15:19 29. Junij 2021.

    Kaj pa zdravi, in tisti, ki se ne bodo cepili? Dobimo vsi po en metek v glavo in potrdilo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.