Sveži podatki: Takšno je stanje v bolnišnicah

Foto: Epa
Foto: Epa
Padanje kazalcev se še naprej nadaljuje.
Oglej si celoten članek

V soboto je bilo opravljenih 4.619 testov, s katerimi so odkrili 580 primerov okužb. Delež pozitivnih primerov znaša 12,6 odstotka.  

V Sloveniji imamo po podatkih COVID-19 sledilnika 17.248 aktivnih primerov.

Znani so tudi že podatki o številu hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Trenutno je v bolnišnicah 1.053 bolnikov bolnikov s covidom-19, kar je za skoraj sto manj kot teden prej. Zmanjšalo se je število tistih, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivnih oddelkih. Takih je 165, teden prej jih je bilo 190.

V soboto so iz bolnišnic odpustili 43 ljudi. Kot je znano, je konec tedna iz bolnišnic običajno v domačo oskrbo odpuščenih manj ljudi kot med tednom. Umrlo je 13 ljudi.

Semafor sproščanja ukrepov sicer kaže, da še vedno izpolnjujemo pogoje za rdečo fazo, a se vsaj po kriteriju števila hospitaliziranih bližamo oranžni fazi, ko bi se vsaj v določenih regijah lahko v šole vrnili preostali razredi osnovne šole in zaključni letniki srednje šole po programu C. 7-dnevno povprečje okužb pa trenutno znaša 1.222,4, kar je še vedno precej več, kot bi potrebovali za prehod v oranžno fazo.

Covid ukrepi Kje k pouku, kje v varstvo ... Zdravje Opozorila, da najhuje šele prihaja

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:55 31. Januar 2021.

    Dajmo zdravniki! Kdo bo prvi in si ogledal podatke in spregovoril resnico!? Se nimate dovolj dodatkov? Bomo se vlekli plamdemijo? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.