Ta čaj vam bo pomagal pri hujšanju

Foto: Profimedia Črni čaj
Ne boste verjeli, za kaj vse je dober ta čaj ...
Oglej si celoten članek

Črni čaj je pogosto v senci zelenega, ko gre za pozitivne učinke na zdravje in spopadanje z odvečnimi kilogrami. A nova študija nutricionističnega centra Univerze v Kaliforniji je pokazala, da črnega čaja ne smemo odpisati.

Tako zeleni kot tudi črni čaj vsebujeta polifenole. Gre za antioksidante, ki ščitijo celične strukture, kot so DNK in celične membrane, pred poškodbami prostih radikalov. Polifenoli iz zelenega čaja so dovolj majhni, da se absorbirajo v krvni obtok in telesno tkivo. Nova raziskava pa kaže, da lahko tudi črni čaj prek posebnih mehanizmov, v katerih sodelujejo črevesni mikrobi, pripomore k dobremu zdravju in izgubi telesne teže.

Zanimivo To je zagotovo najlepši način za hujšanje

Glodalci na dieti

Do ugotovitev so prišli s pomočjo eksperimenta na miših. Vsaka skupina teh glodavcev je imel različno dieto v obdobju enega meseca – dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja, dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja z ekstraktom zelenega čaja, dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja z ekstraktom črnega čaja in dieta z nizko vsebnostjo maščob in sladkorja.

Raziskovalci so do rezultatov prišli s zbiranjem vzorcev jetrnih tkiv in debelega črevesja glodavcev, da bi izmerili nakopičeno maščobo.

Po štirih tednih so ugotovili, da so miši, ki so dobile ekstrakte črnega in zelenega čaja, shujšale, njihova teža pa je postala primerljiva s težo tistih miši, ki so bile podvržene dieti z nizko vsebnostjo sladkorja in maščob, je poročal portal Medical News Today.

"Rezultati kažejo, da sta zeleni in črni čaj probiotika, snovi, ki povzročajo rast dobrih mikroorganizmov in prispevajo k dobremu počutju posameznika," je dejala avtorica študije z Univerze v Kaliforniji Susanne Henning.

Hujšanje Hujšanje: Držite se osnovnega pravila in rezultati bodo tu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.