Ta glasba vam bo pomagala zaspati

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Veliko ljudi pred spanjem prisega na glasbo, saj z njo lažje zaspijo. Znanost potrjuje, da to ni le v njihovih glavah.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki so že pred časom dokazali, da lahko glasba pomaga zmanjšati stres, kar lahko pomaga ljudem zaspati. Dokazali so tudi , da je glasba učinkovit način za zdravljenje nespečnosti. V raziskavah so sicer najpogosteje testirali le klasično glasbo, so pa dokazali, da lahko pomagajo tudi druge zvrsti glasbe, če je ritem med 60 in 80 utripov na minuto.

Strokovnjaki sicer ne vedo natančno, zakaj nam glasba pomaga zaspati. A če se ponoči prevračamo in ne moremo zaspati, ni razloga, da ne bi poskusili.

Poiščite pravo glasbo 

Da najdete pravo glasbo, ki ima med 60 in 80 utripov na minute si lahko pomagate z aplikacijami BPM Detector in Live BPM. Nekatere od takšnih pesmi so denimo: Cherry Wine – Hozier, Clocks – 2Cellos in Lang Lang, All We Are – Matt Nathanson, The Scientist – Coldplay, Under the Stars – John Legend in Like Real People Do.

Preberite še:

Zakaj je to najbolj popularno ležišče

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.