Ta gospodinjska opravila pokurijo največ kalorij

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vsak mesec naj bi z njimi pokurili vsaj petdeset tisoč kalorij.
Oglej si celoten članek

Ste vedeli, da je pospravljanje koristno ne le za stanovanje, pač pa tudi za vašo telesno pripravljenost? Z brisanjem, sesanjem in pometanjem lahko vsak teden porabite več kot tisoč kalorij! Raziskava podjetja Wren Kitchens, o kateri poroča 24 Sata, razkriva, da vsak mesec porabimo več kot 50.000 kalorij. In to zgolj pri gospodinjskih opravilih, kar pomeni, da lahko vsak dan porabimo do 1478 kalorij.

Pomivanje tal

Brisanje in pomivanje tal se marsikomu zdi najbolj naporno in nepotrebno delo, zato z njim odlaša, kolikor se le da. Morda si boste premislili, ko preberete naslednjo trditev. Wren Kitchens ocenjuje, da za pomivanje in brisanje tal vsak teden porabimo do 405 kalorij. To je več, kot če bi naredili 340 počepov!

Foto: Profimedia pomivanje, tla

Sesanje

Sesanje, takoj za pomivanjem in brisanjem tal, zahteva največ energije in kalorij. S 132 minutami sesanja vsak teden porabite 387 kalorij. Poleg sesanja je tudi pometanje odlično za telesno pripravljenost. Tako bi s kombinacijo pomivanja, sesanja in pometanja lahko vsak teden porabili več kot tisoč kalorij.

Foto: Profimedia Sesanje, čiščenje

Pospravljanje

Se vam zdi, da je vaše stanovanje kar naprej razmetano in da morate iz dneva v dan pospravljati nered, za katerega sploh niste krivi vi, pač pa vaš otrok, partner ali sostanovalec? Nikar se ne jezite, saj z odpravljanjem nereda skrbite za svojo telesno pripravljenost. Samo pomislite, kolikokrat se sprehodite po stanovanju, po stopnicah, premikate stvari ... Za vas imamo dobro novico – s takšnim pospravljanjem lahko porabite najmanj 240 kalorij na dan!

Foto: Profimedia pospravljanje

Pranje perila

Pranje perila je dolgotrajen in naporen proces. Ko napolnite pralni stroj, ga izpraznite, zlikate oblačila in jih pospravite, ste verjetno povsem izčrpani. Skoraj tako, kot če bi telovadili. S pranjem perila, likanjem in pospravljanjem oblačil lahko vsak teden porabite več kot 700 kalorij!

Foto: Shutterstock likanje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.