Zdravje
5016 ogledov

Ta gospodinjska opravila pokurijo največ kalorij

gospodinja, čiščenje Profimedias
Vsak mesec naj bi z njimi pokurili vsaj petdeset tisoč kalorij.

Ste vedeli, da je pospravljanje koristno ne le za stanovanje, pač pa tudi za vašo telesno pripravljenost? Z brisanjem, sesanjem in pometanjem lahko vsak teden porabite več kot tisoč kalorij! Raziskava podjetja Wren Kitchens, o kateri poroča 24 Sata, razkriva, da vsak mesec porabimo več kot 50.000 kalorij. In to zgolj pri gospodinjskih opravilih, kar pomeni, da lahko vsak dan porabimo do 1478 kalorij.

Pomivanje tal

Brisanje in pomivanje tal se marsikomu zdi najbolj naporno in nepotrebno delo, zato z njim odlaša, kolikor se le da. Morda si boste premislili, ko preberete naslednjo trditev. Wren Kitchens ocenjuje, da za pomivanje in brisanje tal vsak teden porabimo do 405 kalorij. To je več, kot če bi naredili 340 počepov!

pomivanje, tla | Avtor: Profimedia Profimedia

Sesanje

Sesanje, takoj za pomivanjem in brisanjem tal, zahteva največ energije in kalorij. S 132 minutami sesanja vsak teden porabite 387 kalorij. Poleg sesanja je tudi pometanje odlično za telesno pripravljenost. Tako bi s kombinacijo pomivanja, sesanja in pometanja lahko vsak teden porabili več kot tisoč kalorij.

Sesanje, čiščenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Pospravljanje

Se vam zdi, da je vaše stanovanje kar naprej razmetano in da morate iz dneva v dan pospravljati nered, za katerega sploh niste krivi vi, pač pa vaš otrok, partner ali sostanovalec? Nikar se ne jezite, saj z odpravljanjem nereda skrbite za svojo telesno pripravljenost. Samo pomislite, kolikokrat se sprehodite po stanovanju, po stopnicah, premikate stvari ... Za vas imamo dobro novico – s takšnim pospravljanjem lahko porabite najmanj 240 kalorij na dan!

pospravljanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Pranje perila

Pranje perila je dolgotrajen in naporen proces. Ko napolnite pralni stroj, ga izpraznite, zlikate oblačila in jih pospravite, ste verjetno povsem izčrpani. Skoraj tako, kot če bi telovadili. S pranjem perila, likanjem in pospravljanjem oblačil lahko vsak teden porabite več kot 700 kalorij!

likanje | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.