Tako poteka zdravljenje deklice Mile

Foto: Sklad za Milo
Foto: Sklad za Milo
Starši deklice, ki je povezala Hrvaško, so na zdravljenju v ZDA prejeli prve rezultate.
Oglej si celoten članek

Hrvaško je konec marca povezala humanitarna akcija, s katero so zbirali denar za zdravljenje dveletne deklice z Reke Milo Rončević, ki je zbolela za redko obliko levkemije. V nekaj dneh so zbrali okrog pet milijonov evrov, akcija je presegla meje domovine Hrvaške.

Deklico sta starša prepeljala v Združene države Amerike, v bolnišnico, kjer se uspešno bojujejo tudi z redkimi oblikami levkemije. Vodja zdravniške ekipe, ki zdravi Milo v bolnišnici v Philadelphii, je slovenskih korenin, dr. Richard Alpenc.

Milin oče je danes za hrvaški portal Index.hr podelil prve vesti glede poteka zdravljenja dveletnice; povedal je, da so prvi rezultati celo boljši od pričakovanih.

Povedal je, da je MRD pri Mili nižji od 0,1 odstotka. MRD je analiza, s katero ugotavljajo, kako pacient reagira na zdravljenje oziroma kolikšen je trenutni odstotek prizadetih celic. Pred zdravjenjem v ZDA je bil Milin MRD 88 odstotkov, nato 50, zdaj je celo nižji od 0,1.

Oče je za omenjeni portal povedal, da bi bili vsi rezultati pod 10 "super", pod 5 "odlični", takšnega izida pa da niso mogli pričakovati nitit v sanjah. Dekličin oče je dodal, da je pred njimi vendarle še težak boj, da je presaditev, ki jo čaka dveletnica, nevarna in zahtevna ter da bolezen v prihodnjih letih lahko spet izbruhne v večjem zamahu.

"Vendar rezutati so nad vsemi pričakovanji, tudi Mila je v res dobrem stanju." Vse to so dobri obeti za deklico, ki ji na Hrvaškem niso mogli več pomagati, starša pa sta se odločila boriti se z zahtevno boleznijo na drugi strani luže.

Nepričakovano Neverjetna gesta Miline družine

Pet milijonov Mili bo pomagal zdravnik slovenskih korenin

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.