Zdravje
1095 ogledov

Tako poteka zdravljenje deklice Mile

Sklad za Milo
Starši deklice, ki je povezala Hrvaško, so na zdravljenju v ZDA prejeli prve rezultate.

Hrvaško je konec marca povezala humanitarna akcija, s katero so zbirali denar za zdravljenje dveletne deklice z Reke Milo Rončević, ki je zbolela za redko obliko levkemije. V nekaj dneh so zbrali okrog pet milijonov evrov, akcija je presegla meje domovine Hrvaške.

Deklico sta starša prepeljala v Združene države Amerike, v bolnišnico, kjer se uspešno bojujejo tudi z redkimi oblikami levkemije. Vodja zdravniške ekipe, ki zdravi Milo v bolnišnici v Philadelphii, je slovenskih korenin, dr. Richard Alpenc.

Milin oče je danes za hrvaški portal Index.hr podelil prve vesti glede poteka zdravljenja dveletnice; povedal je, da so prvi rezultati celo boljši od pričakovanih.

Povedal je, da je MRD pri Mili nižji od 0,1 odstotka. MRD je analiza, s katero ugotavljajo, kako pacient reagira na zdravljenje oziroma kolikšen je trenutni odstotek prizadetih celic. Pred zdravjenjem v ZDA je bil Milin MRD 88 odstotkov, nato 50, zdaj je celo nižji od 0,1.

Oče je za omenjeni portal povedal, da bi bili vsi rezultati pod 10 "super", pod 5 "odlični", takšnega izida pa da niso mogli pričakovati nitit v sanjah. Dekličin oče je dodal, da je pred njimi vendarle še težak boj, da je presaditev, ki jo čaka dveletnica, nevarna in zahtevna ter da bolezen v prihodnjih letih lahko spet izbruhne v večjem zamahu.

"Vendar rezutati so nad vsemi pričakovanji, tudi Mila je v res dobrem stanju." Vse to so dobri obeti za deklico, ki ji na Hrvaškem niso mogli več pomagati, starša pa sta se odločila boriti se z zahtevno boleznijo na drugi strani luže.

Nepričakovano Svet Neverjetna gesta Miline družine Pet milijonov Zdravje Mili bo pomagal zdravnik slovenskih korenin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.