Tako slabo ni bilo že več kot mesec dni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Število potrjenih primerov se je močno približalo številki 5.000.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek je bilo opravljenih 1.958 testov PCR in 17.940 hitrih antigenskih testov, s katerimi so potrdili 4.935 primerov okužbe. Tako visokega števila potrjenih primerov ni bilo od 14. februarja, ko je bilo potrjenih več kot sedem tisoč primerov. 

NIJZ ocenjuje, da je v državi trenutno aktivnih 35.092 primerov okužbe. Dvigujeta se tako štirinajstdnevna incidenca kot sedemdnevno povprečje potrjenih primerov.

V primerjavi s prejšnjim ponedeljkom je bilo tokrat potrjenih 708 primerov več oziroma dobrih 16 odstotkov. Kljub velikemu številu novih okužb je podatek o tedenski rast spodbuden. Dva dni zapored je bila rast v primerjavi s tednom pred tem okoli 15 odstotkov. Za primerjavo - večji del prejšnjega tedna je bila rast v primerjavi s tednom pred tem višja od 30 odstotkov. 

Število hospitaliziranih bolnikov, ki imajo covid-19, se v zadnjem tednu giblje okoli 350. Po zadnjih znanih podatkih, ki jih objavlja ministrstvo za zdravje, je zaradi covida-19 hospitaliziranih 145 bolnikov na navadnih oddelkih in 41 v enotah intenzivne terapije. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo. 

Naraščanje števila primerov, ki ga lahko spremljamo v zadnjih štirinajstih dneh, je bilo pričakovano. Deloma je posledica tudi sproščanja posameznih ukrepov, deloma pa tudi prisotnosti bolj prenosljive različice omikrona BA.2. K vsemu temu pa je treba dodati še dejstvo, da zaščita v prebivalstvu počasi upada. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.