Tako vem, da pri vadbi pretiravam ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje.
Oglej si celoten članek

Prvi pokazatelj, da pretiravate je, ko ne ujamete več ritma dihanja. Čutite, da vam zmanjkuje zraka. To se kaže na spremembi koordinacije in zato vaj ne izvajate več pravilno. Ko se vam ruši koordinacija, je pametno vzeti malce odmora in nato nadaljevati v svojem tempu. Malce tekmovalnosti je zdrave, vendar če sovadeči naredi več od vas, to še ne pomeni, da ga morate premagati prav v tistem trenutku.

Še večji pokazatelj pretiravanja pri vadbi je, če pride do določenih bolečin (špikanja) v sklepih, kateri so obremenjeni pri določeni vadbi. Takrat se umirite, poglejte ali vprašajte trenerja, kaj delate narobe, saj vsi znaki kažejo na porušeno ravnovesje v koordinaciji gibov.

Foto: Legionar Gym Legionar Gym
 
Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja.
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.