Zdravje
1037 ogledov

Tako vem, da pri vadbi pretiravam ...

tek utrujenost potenje Profimedia
S pomočjo Instagrama smo zbrali vaša vprašanja o fitnesu. Za odgovore smo prosili Dejana Bizjaka, ustanovitelja Legionar Gyma, po izobrazbi profesorja športne vzgoje.

Prvi pokazatelj, da pretiravate je, ko ne ujamete več ritma dihanja. Čutite, da vam zmanjkuje zraka. To se kaže na spremembi koordinacije in zato vaj ne izvajate več pravilno. Ko se vam ruši koordinacija, je pametno vzeti malce odmora in nato nadaljevati v svojem tempu. Malce tekmovalnosti je zdrave, vendar če sovadeči naredi več od vas, to še ne pomeni, da ga morate premagati prav v tistem trenutku.

Še večji pokazatelj pretiravanja pri vadbi je, če pride do določenih bolečin (špikanja) v sklepih, kateri so obremenjeni pri določeni vadbi. Takrat se umirite, poglejte ali vprašajte trenerja, kaj delate narobe, saj vsi znaki kažejo na porušeno ravnovesje v koordinaciji gibov.

Legionar Gym | Avtor: Legionar Gym Legionar Gym
 
Dejan Bizjak, po izobrazbi profesor športne vzgoje, je ustanovitelj vadbenega centra Legionar Gym. Je licenciran trener boksa in kickboksa, inštruktor fitnesa ter učitelj smučanja, nordijskega smučanja in plavanja.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.