Takšno je stanje v vaši regiji, ena celo v rdeči fazi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Razmere niso tako stabilne, kot bi si želeli.
Oglej si celoten članek

V nedeljo je bilo opravljenih 1428 PCR-testov, pozitivnih primerov je bilo 247, kar je malce več kot v nedeljo teden poprej (244). Po besedah vladne govorke Maje Bratuša " razmere niso tako stabilne, kot bi si želeli."

14-dnevno povprečje števila potrjenih okužb znaša 744. Sedemdnevno povprečje novih okužb kaže, da je epidemiološko stanje trenutno najboljše v posavski, zasavski in goriški regiji.

Najslabše je v obalno-kraški regiji, ki se glede na podatke nahaja celo v rdeči fazi. V zgornjem povprečju se nahajajo še primorsko-notranjska, pomurska, osrednjeslovenska in jugovzhodna Slovenija. "Od tega tedna se začenjajo počitnice v večini teh regij, zato poziv prebivalcem, da se še posebej držijo ukrepov glede druženja," je na novinarski konferenci dodala Maja Bratuša. 

COVID-19 V SLO Cepljenje: Zdravniki naj poiščejo ljudi, tako bo ta teden

Umrlo še osem ljudi

V bolnišnicah se zdravi 584 ljudi, od tega 104 na intenzivni negi. V nedeljo je umrlo še osem ljudi, skupaj že 3.784. "Pozitivni trend se nadaljuje po bolnišnicah, v petek smo imeli še 623 hospitaliziranih," je dodala vladna govorka. "Skupaj je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 39 pacientov, v soboto pa 25. Iz bolnišnic pa je bilo včeraj skupaj odpuščenih 13 pacientov in 31 v soboto. Včeraj je žal umrlo 8 oseb. Vsem svojcem in bližnjim izrekam iskreno sožalje ob njihovi izgubi," je dodala ob tem. 

Covid-19 Menijo, da so ljudje z očali bolje zaščiteni pred virusom

Slovenija se trenutno nahaja v oranžni fazi epidemije. V rumeno fazo, kjer so predvidena nova sproščanja, bi lahko po včerajšnji oceni Instituta Jožef Stefan prešli v začetku marca. Za vstop v to fazo morata biti izpolnjena dva pogoja, to sta povprečno manj kot 600 novih okužb v zadnjih sedmih dneh in manj kot 500 hospitaliziranih covidnih bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:30 22. Februar 2021.

    Bravo, vse lepo povedano. Kapo dol! https://fb.watch/3PI6Wu-3z3/

  • 19:28 22. Februar 2021.

    Jajotu bezi avtoritarna moc iz rok, zato bo umetno podaljsal prehod v rumeno fazo. Boji se ulice. Zato s pfizerjem …

  • 14:41 22. Februar 2021.

    Rdeča cona je vendar prepovedana - legalno .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.