Zdravje > Aktualno
58995 ogledov

Takšno je stanje v vaši regiji, ena celo v rdeči fazi

ulica ljudje covid-19 koronavirus Profimedia
Razmere niso tako stabilne, kot bi si želeli.

V nedeljo je bilo opravljenih 1428 PCR-testov, pozitivnih primerov je bilo 247, kar je malce več kot v nedeljo teden poprej (244). Po besedah vladne govorke Maje Bratuša " razmere niso tako stabilne, kot bi si želeli."

14-dnevno povprečje števila potrjenih okužb znaša 744. Sedemdnevno povprečje novih okužb kaže, da je epidemiološko stanje trenutno najboljše v posavski, zasavski in goriški regiji.

 | Avtor:
Najslabše je v obalno-kraški regiji, ki se glede na podatke nahaja celo v rdeči fazi. V zgornjem povprečju se nahajajo še primorsko-notranjska, pomurska, osrednjeslovenska in jugovzhodna Slovenija. "Od tega tedna se začenjajo počitnice v večini teh regij, zato poziv prebivalcem, da se še posebej držijo ukrepov glede druženja," je na novinarski konferenci dodala Maja Bratuša. 

Cepljenje proti covid-19 COVID-19 V SLO Zdravje Cepljenje: Zdravniki naj poiščejo ljudi, tako bo ta teden

Umrlo še osem ljudi

V bolnišnicah se zdravi 584 ljudi, od tega 104 na intenzivni negi. V nedeljo je umrlo še osem ljudi, skupaj že 3.784. "Pozitivni trend se nadaljuje po bolnišnicah, v petek smo imeli še 623 hospitaliziranih," je dodala vladna govorka. "Skupaj je bilo včeraj v bolnišnice sprejetih 39 pacientov, v soboto pa 25. Iz bolnišnic pa je bilo včeraj skupaj odpuščenih 13 pacientov in 31 v soboto. Včeraj je žal umrlo 8 oseb. Vsem svojcem in bližnjim izrekam iskreno sožalje ob njihovi izgubi," je dodala ob tem. 

Covid-19 Zdravje Menijo, da so ljudje z očali bolje zaščiteni pred virusom

Slovenija se trenutno nahaja v oranžni fazi epidemije. V rumeno fazo, kjer so predvidena nova sproščanja, bi lahko po včerajšnji oceni Instituta Jožef Stefan prešli v začetku marca. Za vstop v to fazo morata biti izpolnjena dva pogoja, to sta povprečno manj kot 600 novih okužb v zadnjih sedmih dneh in manj kot 500 hospitaliziranih covidnih bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 7
  • mamax 19:30 22.februar 2021.

    Bravo, vse lepo povedano. Kapo dol! https://fb.watch/3PI6Wu-3z3/

  • jakec1575 19:28 22.februar 2021.

    Jajotu bezi avtoritarna moc iz rok, zato bo umetno podaljsal prehod v rumeno fazo. Boji se ulice. Zato s pfizerjem ne bo presel na 1x tno vakcinacijo. Rad bi si popolnoma podredil policijo. Tip je bolnik prvoklasni

  • Avatar Leon
    Leon 14:41 22.februar 2021.

    Rdeča cona je vendar prepovedana - legalno .