Takšno je trenutno stanje v obeh kliničnih centrih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V UKCLjubljana danes sprejeli dva nova pacienta, štiri so odpustili.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji je bilo danes do 14. ure potrjenih 286 primerov okužb z novim koronavirusom. To je 11 več kot včeraj do 14. ure.

Iz UKC Ljubljana medtem sporočajo, da je pri njih trenutno  hospitaliziranih 18 pacientov s COVID19, med njimi  jih je pet v enoti intenzivne terapije. "Danes smo sprejeli 2 osebi in odpustili 4", dodajajo. 

Univerzitetni klinični center Ljubljana je pred tem posnel video, v katerem prikazuje, kako poteka zdravljenje na enoti za intenzivno terapijo Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani, kjer zdravijo bolnike z novim koronavirusom covid-19.

V UKC Maribor se jih zdravi 12

Najnovejše podatke o obolelih so podali tudi  v UKC Maribor. Na njihovem oddelku je trenutno12 pacientov;  eden potrebuje intenzivno nego, kar pomeni oskrbo s kisikom. Ventilatorja ne potrebuje, dodajajo. Trenutno je 95 tamkajšnjih zaposlenih preventivno v domači izolaciji – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

Okužba v centru za transfuzijsko medicino 

Dodajajo, da je bila v Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor pri zaposlenem ugotovljena koronavirusna bolezen. Gre za delavca tamkajšnji v kontroli kakovosti, ki na srečo ta ni bil v stiku z nobenim pacientom, prav tako ne z nobenim sodelavcem, ki dela s pacienti, še sporočajo. "Sprejeti so bili vsi ustrezni preventivni ukrepi, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. Tako zaposleni, kot tudi krvodajalci so povsem varni," še sporočajo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:11 19. Marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.