Zdravje > Aktualno
4160 ogledov

Takšno je trenutno stanje v obeh kliničnih centrih

infekcijska klinika Saša Despot
V UKCLjubljana danes sprejeli dva nova pacienta, štiri so odpustili.

V Sloveniji je bilo danes do 14. ure potrjenih 286 primerov okužb z novim koronavirusom. To je 11 več kot včeraj do 14. ure.

Iz UKC Ljubljana medtem sporočajo, da je pri njih trenutno  hospitaliziranih 18 pacientov s COVID19, med njimi  jih je pet v enoti intenzivne terapije. "Danes smo sprejeli 2 osebi in odpustili 4", dodajajo. 

Univerzitetni klinični center Ljubljana je pred tem posnel video, v katerem prikazuje, kako poteka zdravljenje na enoti za intenzivno terapijo Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani, kjer zdravijo bolnike z novim koronavirusom covid-19.

V UKC Maribor se jih zdravi 12

Najnovejše podatke o obolelih so podali tudi  v UKC Maribor. Na njihovem oddelku je trenutno12 pacientov;  eden potrebuje intenzivno nego, kar pomeni oskrbo s kisikom. Ventilatorja ne potrebuje, dodajajo. Trenutno je 95 tamkajšnjih zaposlenih preventivno v domači izolaciji – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

Okužba v centru za transfuzijsko medicino 

Dodajajo, da je bila v Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor pri zaposlenem ugotovljena koronavirusna bolezen. Gre za delavca tamkajšnji v kontroli kakovosti, ki na srečo ta ni bil v stiku z nobenim pacientom, prav tako ne z nobenim sodelavcem, ki dela s pacienti, še sporočajo. "Sprejeti so bili vsi ustrezni preventivni ukrepi, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. Tako zaposleni, kot tudi krvodajalci so povsem varni," še sporočajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Arkvilla
    Arkvilla 00:11 19.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com