Trend zadnjega tedna se nadaljuje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi tokrat je bilo v primerjavi s prejšnjim tednom potrjenih več novih primerov okužb s SARS-CoV-2.
Oglej si celoten članek

V torek je bilo opravljenih 1.737 testov PCR in 11.425 hitrih testov, s katerimi so potrdili 2.904 primere covida-19. Ocenjeno število aktivnih primerov v državi je spet naraslo. NIJZ ocenjuje, da je trenutno v državi aktivnih 28.665 primerov. 

V primerjavi s prejšnjim torkom je bilo potrjenih 711 okužb več, kar je približno tretjino več. Podobno je bilo tudi v ponedeljek, ko je bilo po mesecu dni potrjenih več kot štiri tisoč primerov. 


Spodbudnejši so podatki iz bolnišnic. Po podatkih ministrstva za zdravje je v bolnišnicah 351 bolnikov, ki so zboleli za covidom-19, od tega 64 v enotah intenzivne terapije. Več bolnikov je v bolnišnicah zaradi covida kot s covidom, in sicer 153 na navadnih oddelkih in 55 v enotah intenzivne terapije. Včeraj so iz bolnišnic odpustili 40 ljudi. Umrlo je še pet ljudi, ki so zboleli za covidom-19.

Iz podatkov, ki jih je objavil NLZOH, lahko vidimo, da se pri nas povečuje delež podlinije omikrona BA.2. Ta predstavlja zdaj že blizu 30 odstotkov vseh primerov, medtem ko je bil v prejšnjem obdobju sekvenciranja delež 20-odstoten

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.