Zdravje
436 ogledov

Trend zadnjega tedna se nadaljuje

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Tudi tokrat je bilo v primerjavi s prejšnjim tednom potrjenih več novih primerov okužb s SARS-CoV-2.

V torek je bilo opravljenih 1.737 testov PCR in 11.425 hitrih testov, s katerimi so potrdili 2.904 primere covida-19. Ocenjeno število aktivnih primerov v državi je spet naraslo. NIJZ ocenjuje, da je trenutno v državi aktivnih 28.665 primerov. 

V primerjavi s prejšnjim torkom je bilo potrjenih 711 okužb več, kar je približno tretjino več. Podobno je bilo tudi v ponedeljek, ko je bilo po mesecu dni potrjenih več kot štiri tisoč primerov. 


Spodbudnejši so podatki iz bolnišnic. Po podatkih ministrstva za zdravje je v bolnišnicah 351 bolnikov, ki so zboleli za covidom-19, od tega 64 v enotah intenzivne terapije. Več bolnikov je v bolnišnicah zaradi covida kot s covidom, in sicer 153 na navadnih oddelkih in 55 v enotah intenzivne terapije. Včeraj so iz bolnišnic odpustili 40 ljudi. Umrlo je še pet ljudi, ki so zboleli za covidom-19.

Iz podatkov, ki jih je objavil NLZOH, lahko vidimo, da se pri nas povečuje delež podlinije omikrona BA.2. Ta predstavlja zdaj že blizu 30 odstotkov vseh primerov, medtem ko je bil v prejšnjem obdobju sekvenciranja delež 20-odstoten

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.