UKC Ljubljana v ureditev prostorov za sivo cono in dela urgence

Foto: UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
Foto: UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
Siva cona v pritličju objekta ob Bohoričevi ulici bo namenjena obravnavi pacientov, ki imajo poleg akutne bolezni še sum na covid-19.
Oglej si celoten članek

Univerzitetni klinični center Ljubljana se loteva preurejanja objekta nekdanjega zavoda za varstvo pri delu, ki se nahaja nasproti pediatrične klinike, v t. i. sivo cono za obravnavo bolnikov z novim koronavirusom. Objavljen je javni razpis za gradbena in obrtniška dela, objekt bi lahko bil nared še pred koncem leta.

Zdravje Krivulja se še naprej strmo vzpenja

Siva cona v pritličju objekta ob Bohoričevi ulici bo namenjena obravnavi pacientov, ki imajo poleg akutne bolezni še sum na covid-19, so pojasnili za STA.

V drugi fazi obnove načrtujejo v zgornjih etažah urediti tudi prostore za dnevno bolnišnično obravnavo hematoloških bolnikov in bolnikov po transplantaciji, v kletnih prostorih objekta pa bodo uredili ambulante za dežurno službo Zdravstvenega doma Ljubljana.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.