Zdravje > Aktualno
226 ogledov

UKC Ljubljana v ureditev prostorov za sivo cono in dela urgence

Covid-19: UKC Ljubljana, vhod UKC LJ Covid-19: UKC Ljubljana, vhod
Siva cona v pritličju objekta ob Bohoričevi ulici bo namenjena obravnavi pacientov, ki imajo poleg akutne bolezni še sum na covid-19.

Univerzitetni klinični center Ljubljana se loteva preurejanja objekta nekdanjega zavoda za varstvo pri delu, ki se nahaja nasproti pediatrične klinike, v t. i. sivo cono za obravnavo bolnikov z novim koronavirusom. Objavljen je javni razpis za gradbena in obrtniška dela, objekt bi lahko bil nared še pred koncem leta.

covid stanje slovenija Zdravje Krivulja se še naprej strmo vzpenja

Siva cona v pritličju objekta ob Bohoričevi ulici bo namenjena obravnavi pacientov, ki imajo poleg akutne bolezni še sum na covid-19, so pojasnili za STA.

V drugi fazi obnove načrtujejo v zgornjih etažah urediti tudi prostore za dnevno bolnišnično obravnavo hematoloških bolnikov in bolnikov po transplantaciji, v kletnih prostorih objekta pa bodo uredili ambulante za dežurno službo Zdravstvenega doma Ljubljana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.