V Italiji preiskujejo smrt Sofie

Foto: Profimedia
Lahko bodo potrdili ali ovrgli domnevo, da se je deklica okužila v italijanski bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Parazit, ki je povzročil smrt štiriletne Sofie, je bil prisoten še pri štirih osebah v isti bolnišnici, piše Italijanska tiskovna agencija Ansa. Kot smo pisali, smrt deklice buri duhove pri sosedih, saj je način okužbe še vedno vprašljiv.

Tragična smrt Z malarijo se je okužila pri naših sosedih

Deklica je zbolela za malarijo, čeprav ni obiskala nobenega kraja, kjer bi se lahko okužila. Okužena je bila s parazitom Plasmodium falciparum, s katerim so bile okužene še štiri osebe v bolnišnici v Trentu. Dve deklici sta bili celo na istem oddelku kot Sofija. Štiriletna in enajstletna deklica sta se okužili na potovanju v Burkini Faso, na drugih oddelkih v bolnišnici pa sta bila še okužena brat in mati deklic. Vsi štirje so že zdravi in so zapustili bolnišnico.

Preiskave glede okužbe

Čeprav gre za istega parazita, direktorica pediatrije bolnišnice v Trentu Nunzia Di Palma opozarja, da obstajajo različni soji tega parazita. Zdaj strokovnjaki preiskujejo, ali je bila Sofia okužena z istim sojem, kot drugi bolniki v bolnišnici.

Če se bo izkazalo, da gre za isti soj, bodo potrdili, da se je okužila v bolnišnici v Trentu. To še vedno ne bo pojasnilo, kako je prišlo do okužbe. Ali jo je okužil komar ali je prišlo do okužbe prek inštrumentov za bolnišnično uporabo. Bolezen s človeka na človeka so namreč zmožne prenašatu le nekatere vrste komarjev, ki jih v Italiji ni. Zdravniki dopuščajo možnost, da se zaradi podnebnih sprememb in višjih povprečnih temperatur nekatere vrste komarjev prilagajajo, pojavljajo pa se tudi druge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.