V Žusterni znova rdeča zastava

Analize vode pokazale novo onesnaževanje.
Oglej si celoten članek

Potem ko so v četrtek zjutraj morsko kopališče Žusterna že odprli, so ga nato popoldne znova zaprli, saj so analize vzorcev vode, vzetih v sredo, pokazale novo onesnaženje. Hudourniški iztok v morje je zajezen in dokler ne bodo ugotovili virov onesnaženja, bodo meteorno vodo prečrpavali, da se ne bo izlivala v morje. Hkrati spremljajo kakovost morske vode, da bi ugotovili, ali je vzrok onesnaženja morda drugje.

Do zaključka ugotavljanja vseh virov onesnaževanja hudournika bo komunalno podjetje Marjetica meteorno vodo prečrpavala v cisterne in odvažala v čistilno napravo na Srmin, so povedali na občini.

Spomnimo, na kopališču Žusterna je do izpusta fekalnih voda je prišlo v okviru čiščenja zamašenega kanalizacijskega jaška v neposredni bližini hudournika v Žusterni, ki se izteka v morje. 

Kopanje odsvetovali Za petkrat presežene vrednosti bakterije v vodi

Analiza fekalnih bakterij escherichia coli in intestinalnih enterokokov je pokazala presežne vrednosti. Kot so takrat sporočili z Agencije RS za okolje (Arso) so vzorcih našli več bakterij E coli. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je zaradi onesnaženja nekaj ljudi imelo tudi zdravstvene težave, vnetje ušes in bruhanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.