Popotnik
4894 ogledov

Za petkrat presežene vrednosti bakterije v vodi

Žusterna Molet Arso
Kopanje na kopališčih Žusterna in Mandrač Molet je še naprej odsvetovano.

Agencija RS za okolje je objavila delne rezultate o kakovosti kopalnih voda v Žusterni in na kopališču Mandrač Molet. "Delne zato, ker se bakterija Escherichia coli razvija hitreje kot intestinalni enterokoki in podatkov za to bakterijo še nimamo. Dobili jih bomo predvidoma 4. avgusta," je sporočil Andrej Vuga, predstavnik za odnose z javnostmi na Arso. 

Rezultati, ki jih imajo, so pokazali, da so za petkrat presežene vrednosti bakterije E. coli za kopalne vode na izlivu kanala v morje, na samih kopališčih pa ne. "Vendar zaradi previdnosti, pa tudi zaradi vonja po fekalijah, ki je bil prisoten ob današnjem vzorčenju, še naprej odsvetujemo kopanje na kopališčih Žusterna in Mandrač Molet." 

Analizirali so vodo na treh merilnih mestih, in sicer Mandrač Molet, iztok Žusterna ter Žusterna - otroški bazen. Vrednost na iztoku Žusterna je bila petkrat višja od dovoljene, medtem ko sta bili vrednosti na preostalih dveh merilnih mestih pod mejo 1000 enot na 100 ml. Na Mandraču Molet je bila dosežena vrednost 20/100 ml, v otroškem bazenu v Žusterni pa 400/100 ml. 

Slovensko morje Popotnik Arso odsvetuje kopanje v Žusterni

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 23:00 04.avgust 2019.

    Psi nimajo kaj iskati v kopalnih vodah.

  • mitja20 05:28 04.avgust 2019.

    Občinski WC

  • Skipi 22:36 03.avgust 2019.

    Saj ne morem verjet kateri idioti ste, še tistih par metrov morja zaserjete. Kaj ima sploh odtok biti speljan direktno v morje, ne pa čez čistilno napravo.