Zdravje > Aktualno
2501 ogledov

V Žusterni znova rdeča zastava

Analize vode pokazale novo onesnaževanje.

Potem ko so v četrtek zjutraj morsko kopališče Žusterna že odprli, so ga nato popoldne znova zaprli, saj so analize vzorcev vode, vzetih v sredo, pokazale novo onesnaženje. Hudourniški iztok v morje je zajezen in dokler ne bodo ugotovili virov onesnaženja, bodo meteorno vodo prečrpavali, da se ne bo izlivala v morje. Hkrati spremljajo kakovost morske vode, da bi ugotovili, ali je vzrok onesnaženja morda drugje.

Do zaključka ugotavljanja vseh virov onesnaževanja hudournika bo komunalno podjetje Marjetica meteorno vodo prečrpavala v cisterne in odvažala v čistilno napravo na Srmin, so povedali na občini.

Spomnimo, na kopališču Žusterna je do izpusta fekalnih voda je prišlo v okviru čiščenja zamašenega kanalizacijskega jaška v neposredni bližini hudournika v Žusterni, ki se izteka v morje. 

kopanje Kopanje odsvetovali Popotnik Za petkrat presežene vrednosti bakterije v vodi

Analiza fekalnih bakterij escherichia coli in intestinalnih enterokokov je pokazala presežne vrednosti. Kot so takrat sporočili z Agencije RS za okolje (Arso) so vzorcih našli več bakterij E coli. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je zaradi onesnaženja nekaj ljudi imelo tudi zdravstvene težave, vnetje ušes in bruhanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.