WHO se je odzvala na zaplete zaradi cepiva AstraZenece

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemški minister kritičen do prekinitve uporabe AstraZenecinega cepiva v nekaterih državah, po njegovem je njegova "korist ... veliko večja od tveganja." WHO: Ni razloga za prekinitev cepljenja.
Oglej si celoten članek

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da za prekinitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetja AstraZeneca ni razlogov. Do prekinitve uporabe tega cepiva v nekaterih državah je bil kritičen nemški minister za zdravje Jens Spahn, kanadske oblasti pa so sporočile, da je cepivo varno

"Da, še naprej bi morali uporabljati cepivo AstraZenece " je v Ženevi dejala tiskovna predstavnica WHO Margaret Harris in dodala, da ni nobenih indicev, zaradi katerih bi ga prenehali uporabljati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

COVID-19 V SLO Janša o cepivu: "Doslej še nisem slišal, da bi imel kdo težave s tem"

Nemški minister za zdravje Spahn, ki je bil kritičen do prekinitve uporabe AstraZenecinega cepiva v nekaterih državah, je dejal, da je njegova "korist ... veliko večja od tveganja." Po posvetovanjih s strokovnjaki pri Evropski agenciji za zdravila lahko samozavestno trdimo, da v povezavi s cepljenjem ni povečanja primerov krvnih strdkov, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Spahn.

Da je cepivo varno, so danes sporočile tudi oblasti v Kanadi, kjer so prejšnji teden prejeli prvih 500.000 odmerkov cepiva AstraZeneca, ki so jih izdelali v indijskem Serum Institute. Kanada naj bi do maja prejela še 1,5 milijona odmerkov tega cepiva.

"Vladna agencija za zdravje je seznanjena s poročili o neželenih dogodkih v Evropi po cepljenju s cepivom AstraZenece proti covidu-19 in radi bi prepričali Kanadčane, da so koristi cepiva še naprej večje od tveganja," so sporočile kanadske zdravstvene oblasti. "Trenutno ni podatkov, da zapletom botruje to cepivo," so dodali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:26 13. Marec 2021.

    Nekateri bi cepili kar prisilno. V oblastnikih so še prisotne Hitlerjanske in Stalinistične metode prisile in ustrahovanja. Zakaj mora vsaki …

  • 16:51 12. Marec 2021.

    Ne obstoja zastonj rek"Previdnost je mati modrosti!!!"

  • 15:38 12. Marec 2021.

    WHO je zame izgubil večino kredibilnosti, ko so zatrjevali, da ne, sej ni panike, to ni pandemija. In hkrati ignorirali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.