Zdravje > Aktualno
2240 ogledov

WHO se je odzvala na zaplete zaradi cepiva AstraZenece

Covid-19, cepivo, AstraZeneca Profimedia
Nemški minister kritičen do prekinitve uporabe AstraZenecinega cepiva v nekaterih državah, po njegovem je njegova "korist ... veliko večja od tveganja." WHO: Ni razloga za prekinitev cepljenja.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da za prekinitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetja AstraZeneca ni razlogov. Do prekinitve uporabe tega cepiva v nekaterih državah je bil kritičen nemški minister za zdravje Jens Spahn, kanadske oblasti pa so sporočile, da je cepivo varno

"Da, še naprej bi morali uporabljati cepivo AstraZenece " je v Ženevi dejala tiskovna predstavnica WHO Margaret Harris in dodala, da ni nobenih indicev, zaradi katerih bi ga prenehali uporabljati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

seja DZ Janez Janša COVID-19 V SLO Zdravje Janša o cepivu: "Doslej še nisem slišal, da bi imel kdo težave s tem"

Nemški minister za zdravje Spahn, ki je bil kritičen do prekinitve uporabe AstraZenecinega cepiva v nekaterih državah, je dejal, da je njegova "korist ... veliko večja od tveganja." Po posvetovanjih s strokovnjaki pri Evropski agenciji za zdravila lahko samozavestno trdimo, da v povezavi s cepljenjem ni povečanja primerov krvnih strdkov, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Spahn.

Da je cepivo varno, so danes sporočile tudi oblasti v Kanadi, kjer so prejšnji teden prejeli prvih 500.000 odmerkov cepiva AstraZeneca, ki so jih izdelali v indijskem Serum Institute. Kanada naj bi do maja prejela še 1,5 milijona odmerkov tega cepiva.

"Vladna agencija za zdravje je seznanjena s poročili o neželenih dogodkih v Evropi po cepljenju s cepivom AstraZenece proti covidu-19 in radi bi prepričali Kanadčane, da so koristi cepiva še naprej večje od tveganja," so sporočile kanadske zdravstvene oblasti. "Trenutno ni podatkov, da zapletom botruje to cepivo," so dodali.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Janez 07:26 13.marec 2021.

    Nekateri bi cepili kar prisilno. V oblastnikih so še prisotne Hitlerjanske in Stalinistične metode prisile in ustrahovanja. Zakaj mora vsaki cepljeni podpisati izjavo če so cepiva varna??Cepljenje poteka pod sloganom: smrti ki so posledica cepljenja se ne priznajo in so kolateralna škoda!

  • Janez 16:51 12.marec 2021.

    Ne obstoja zastonj rek"Previdnost je mati modrosti!!!"

  • Bizgec 15:38 12.marec 2021.

    WHO je zame izgubil večino kredibilnosti, ko so zatrjevali, da ne, sej ni panike, to ni pandemija. In hkrati ignorirali vse kar je prišlo s Tajvana. Se vidi, kdo je pomagal šefu WHO na ta stolček...