Zdravje > Aktualno
2742 ogledov

Janša o cepivu: "Doslej še nisem slišal, da bi imel kdo težave s tem"

seja DZ Janez Janša Saša Despot
"Kolikor vem, je za našo kategorijo predvideno cepivo AstraZeneca in doslej še nisem slišal, da bi imel kdo probleme s tem. Vsi bomo veseli, ko bomo prišli na vrsto, ampak na to vrsto čakamo in je ne preskakujemo," je dejal Janez Janša. Poslanci za cepljenje na vrsti prihodnji teden.

"Mislim, da se ni nihče še cepil, čakamo, da pridemo na vrsto v skladu s strategijo vlade, ki jo je predlagala stroka," je na vprašanje, ali se je kdo od vladnih predstavnikov že cepil, odgovoril premier Janez Janša. Glede cepiva AstraZeneca, ki je v zadnjih dneh zaradi stranskih učinkov pri šolnikih dvignilo veliko prahu, je Janša dodal, "da jih v glavnem veseli, da bodo prišli na vrsto."

"Kolikor vem, je za našo kategorijo predvideno cepivo AstraZeneca in doslej še nisem slišal, da bi imel kdo probleme s tem. Vsi bomo veseli, ko bomo prišli na vrsto, ampak na to vrsto čakamo in je ne preskakujemo. Če ima kdo drug od kolegov kak podatek, naj pokaže cepljeno ramo... Sicer pa mislim, da nihče ne spada v rizično skupino, ki je bila opravičena do cepljenja prej, preden pride na vrsto ostala skupina". 

Sicer je poslanec v državnem zboru Jani Möderndorfer že tvitnil, da bodo poslanci prišli na vrsto 18. marca, minister za zdravje Janez Poklukar pa je včeraj dejal, da se bo prav tako cepil s cepivom AstraZenece. 

Cepivo proti novemu koronavirusu Covid-19 Zdravje To so pričakovani stranski učinki cepiv

Zapleti s cepljenjem na velenjski osnovni šoli , ko je na primer veliko učiteljev zaradi glavobola in vročine ostalo doma, zagotovo vplivajo na prihodnost cepljenja. V Velenju je, kot poroča TV Slovenija, neuradno že veliko odpovedi, čeprav tamkajšnja stroka opozarja, da brez cepljenja ne bo konca epidemije. 

Sicer je težave v Velenju komentiral koordinator za logistični del množičnega cepljenja Jelko Kacin, ki je poudaril, da Slovenija nadaljuje uporabo cepiva AstraZenece. Po njegovem so v Velenju na veliko tarnali zaradi bolečin v ramenu, a verjame, da bo konec tedna vse v redu in bo pouk v ponedeljek lahko potekal normalno.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 08:34 13.marec 2021.

    Ko je bil zdravstveni minister, je imel dostop do najboljših zdravnikov pri nas, pa bi si lahko dal pregledati sluh un pozdraviti. Tako bi slišal kaj se dogaja z AZ.

  • Janez 08:30 13.marec 2021.

    Naj umaknejo podpis izjave pred cepljenjem in prevzamejo odgovornost za morebitne posledice pa se jih bo cepilo 90%. Kaj že piše na izjavi, ki jo mora podpisati vsak pred cepljenjem??

  • Avatar jate
    jate 20:45 12.marec 2021.

    kaj pa ti JJ si mel težave s cepivom??nisi ne,ker se nisi cepil ..TI ŽE VEŠ ZAKAJ,PA NISI LUD!!!!