Za takšen penis kriva monogamija

Foto: Profimedia Penis
Penilna kost je pri sesalcih nekaj običajnega, pri človeku je ni.
Oglej si celoten članek

Znanstveniki z University College v Londonu so ugotovili, da se je kost v penisu pri sesalcih razvila nekje od 145 do 95 milijonov let nazaj.

V raziskavi, ki so jo objavili v znanstveni reviji Proceedings of the Royal Society so ugotovili, da je dolžina same penilne kosti pri sesalcih povezana z načinom oploditve. Bolj kot je vrsta promiskuitetna, daljša je namreč penilna kost. Z daljšo kostjo namreč samci med oploditvijo lažje zadržijo samico pri sebi in imajo prednost pred drugimi samci.

Kriva je monogamija

Moški so tako po njihovem prepričanju brez penilne kosti zaradi monogamije, ki je postala pogostejša nekje pred 1,9 milijona let.

Bakuluma oziroma penilne kosti nimajo niti konji, vrečarji, lagomorfi in hijene. Pri ljudeh, ki bakuluma nimajo, se rigidnost pri erekciji pojavi v celoti zaradi krvnega tlaka v kavernoznem telesu.

Penis pa se lahko tudi brez kosti zlomi. V tem primeru gre za močan zgib nabreklega penisa, do katerega pride zaradi pretrga notranjega opna, ki objema spužvasto področje v katerem se v času erekcije zbira kri. V primeru pretrganega opna se kri razlije, zato nastanejo hematom ali močna krvavitev, huda bolečina in oteklina.

Zdravje Okoliščine, ko pride do zloma penisa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.