Zdravje > Intima
2922 ogledov

Okoliščine, ko pride do zloma penisa

poljub
V raziskavi objavljeni v Advances in Urology so ugotavljali, pri katerem položaju pri spolnem odnosu se najpogosteje zlomi penis. Slaba novice je, da je prav ta položaj pri ljudeh drugi na lestvici priljubljenosti.

Najnevarnejši položaj za moški penis je sodeč po raziskavi položaj “ona zgoraj”. Zaradi tega bo najbrž zaskrbljena skoraj četrtina vseh spolno aktivnih ljudi, saj jih prav toliko sodeč po raziskavi Anne Summers ta položaj omenja kot najljubši. 

Ko ženska nadzoruje gibanje 

Strokovnjaki so zapisali: "Ko je ženska na vrhu, ponavadi nadzorije gibanje s celotnim telesom. Ko s celo težo pristane na nabreklem penisu, gibanje težko prekine, če pride no napačnega položaja.”  Pojasnjujejo, da je ravno obratno, ko je moški zgoraj, saj lahko hitro prekine penetracijo, če začuti bolečino.

Ugotovili so, da se pri polovici primerov zlomljenih penisov med heteroseksualnim spolnim odnosom to zgodi v položaju, ko je ženska zgoraj. V skoraj 29 odstotkih se to zgodi pri pasjem položaju in pri 21 odstotkih v misijonarcu.  

Od 44 moških, ki so prišli v bolnišnico zaradi poškodbe penisa, jih je prišlo 28 zaradi heteroseksualnega spolnega odnosa. Štirje so se poškodovali med homoseksualnim spolnim odnosom, pri šestih moških so zdravniki kot razlog navedli “manipulacije s penisom”, v štirih primerih so zapisali le: “nejasne okoliščine”.

Od tega jih je 80 odstotkov prekinilo s spolnim odnosom, kar petina pa jih je kljub bolečiniu nadaljevala do orgazma. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.