Zdravje > Intima
7990 ogledov

Za takšen penis kriva monogamija

Penis
Penilna kost je pri sesalcih nekaj običajnega, pri človeku je ni.

Znanstveniki z University College v Londonu so ugotovili, da se je kost v penisu pri sesalcih razvila nekje od 145 do 95 milijonov let nazaj.

V raziskavi, ki so jo objavili v znanstveni reviji Proceedings of the Royal Society so ugotovili, da je dolžina same penilne kosti pri sesalcih povezana z načinom oploditve. Bolj kot je vrsta promiskuitetna, daljša je namreč penilna kost. Z daljšo kostjo namreč samci med oploditvijo lažje zadržijo samico pri sebi in imajo prednost pred drugimi samci.

Kriva je monogamija

Moški so tako po njihovem prepričanju brez penilne kosti zaradi monogamije, ki je postala pogostejša nekje pred 1,9 milijona let.

Bakuluma oziroma penilne kosti nimajo niti konji, vrečarji, lagomorfi in hijene. Pri ljudeh, ki bakuluma nimajo, se rigidnost pri erekciji pojavi v celoti zaradi krvnega tlaka v kavernoznem telesu.

Penis pa se lahko tudi brez kosti zlomi. V tem primeru gre za močan zgib nabreklega penisa, do katerega pride zaradi pretrga notranjega opna, ki objema spužvasto področje v katerem se v času erekcije zbira kri. V primeru pretrganega opna se kri razlije, zato nastanejo hematom ali močna krvavitev, huda bolečina in oteklina.

poljub Zdravje Okoliščine, ko pride do zloma penisa
Komentarjev 4
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.