Zdravnik okužen po dveh odmerkih, za povrh se je vrnil iz Afrike

Foto: UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Foto: UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Mariborski zdravnik se je vrnil z dopusta v Afriki, je šlo za južnoafriški sev?
Oglej si celoten članek

 V UKC Maribor so potrdili okužbo pri zaposlenem, ki je bil pred tem cepljen z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19. To je po njihovem mnenju mogoče, saj nobeno cepivo ne zagotavlja stoodstotne učinkovitosti.

Šlo naj bi za kirurga z oddelka za nevrokirurgijo, ki se je v ponedeljek vrnil z dopusta v Afiki. Da se je zaposleni vrnil s črne celine, je potrdila tudi vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor Lee Knez.

"Na oddelku smo napravili natančno epidemiološko poizvedbo zaradi lokacije, kjer je bila pridobljena okužba, in posebne epidemiološke teže, ki jo to prinese s seboj. Zato smo bili pri načrtovanju ukrepov še posebno previdni," je pojasnila. 

Covid-19 Še ena dobra novica o cepivu, ki ga pričakujemo tudi v Sloveniji

 

Foto: UKC Maribor Po njenem okuženi zdravnik na oddelku ni bil prisoten, tako da le-ta nemoteno deluje, je pa imel na dan vrnitve na delovno mesto naročene bolnike v ambulanto. 

"Zaradi možnosti okužbe z južnoafriškim sevom so v samoizolacijo napotili najožje sodelavce, bolnike, ki so ta dan obiskali ambulanto, pa bodo obvestili, jim dali napotke in jih napotili na testiranje," je še pojasnila vodja enote za obvladovanje bolnišničnih okužb.

Več o tem za kakšen sev gre, bo znanega v tednu dni, drugih okužb na oddelku niso zaznali. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 00:15 26. Februar 2021.

    Ta komentar je namenjen še preostalim normalnim, ne tistim v kleti. Ali ne vidite, da vam stalno prodajajo neke zgodbice, …

  • 23:36 24. Februar 2021.

    Kaj to pomeni, samo to, da so tale xepiva navaden pičkin dim, ki služi edino za bogatenje farmacevtov in ustrahovanju …

  • 21:35 24. Februar 2021.

    Pa kaj je s temi zdravniki??? In mi naj bi upoštevali karanteno medtem, ko oni hodijo naokrog in veselo prinašajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.